مهاجرت شغلی پرستاران
امروزه بسیاری از پرستاران در سراسر جهان برای کسب فرصت های شغلی بهتر و داشتن امکانات و رفاه بیشتر اقدام به مهاجرت به کشورهای توسعه یافته و مهاجر پذیر می کنند.
با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا در ارتباط باشید.
برای اینکه پرستاران بتوانند به کشور مورد نظر خود مهاجرت کنند و با استفاده از تخصص خود در زمینه ی پرستاری کار پیدا کرده و کسب درآمد نمایند، باید ابتدا موفق به اخذ ویزای کاری کشور مقصد شود و برای دریافت ویزای کاری باید دارای شرایطی باشند که این شرایط از سوی قوانین کشور مقصد تعیین می شود.
برخی کشورها مانند کانادا، سوئیس، انگلیس، استرالیا، آمریکا و نروژ از جمله بهترین کشورها برای مهاجرت شغلی پرستاران است و فرصت های شغلی مناسبی برای پرستاران در این کشورها فراهم شده است.
امروزه برخی کشورها به دلیل کمبود نیروی کار متخصص در حوزه ی پرستاری اقدام به جذب مهاجر می نمایند. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی 77 درصد کشورهای توسعه یافته با کمبود نیروی پرستار مواجه هستند و برای جبران کمبود نیروی متخصص در این حوزه برای پرستاران خارجی متقاضی مهاجرت شغلی، ویزای کاری و مجوز کار صادر می نماید.
اغلب مهاجرت پرستاران از کشورهای در حال توسعه مانند هند، کارائیب، آفریقای جنوبی و غیره به کشورهای صنعتی و پیشرفته مانند آمریکا، استرالیا، کانادا، انگلیس و غیره صورت می گیرد و انگیزه ی پرستاران از مهاجرت شغلی بهره مندی از امکانات رفاهی کشورهای پیشرفته و داشتن موقعیت های شغلی بهتر با درآمد بالاتر است. همچنین با امکان تحصیل فرزندان آنها در مدارس دولتی که تحصیل در آنها برای فرزندان مهاجران کاری رایگان است و کیفیت آموزشی در این مدارس بالا بوده و مدارک تحصیلی که ارائه می شود، معتبر بوده و در بسیاری از کشورهای جهان مورد تایید می باشد و اعتبار بین المللی دارد، به این ترتیب آینده ی تحصیلی و شغلی فرزندان پرستاران که مهاجرت کرده اند نیز تضمین خواهد شد.
پرستاران متقاضی مهاجرت شغلی می توانند به دو روش ویزای کاری دریافت کنند و به کشور مقصد مهاجرت نمایند:
1- اخذ ویزای شغلی به روش جاب آفر (دریافت پیشنهاد شغلی از سوی کارفرمای کشور مقصد)
2- اخذ ویزای جاب سیکر (ویزای جست و جوی کار)
شرایط اخذ ویزای کاری برای پرستاران
برای اینکه پرستار متقاضی مهاجرت شغلی بتواند ویزای کاری و مجوز کار دریافت کند باید دارای مدرک معتبر پرستاری باشد و مدرک وی در کشور مقصد معادل سازی شود و حداقل باید سه سال سابقه ی کار مرتبط با پرستاری داشته باشد. همچنین متقاضی باید دارای مدرک بین المللی زبان با نمره ی قابل قبول باشد.
اخذ ویزای همراه برای خانواده ی پرستاران
چنانچه پرستاران خارجی موفق به اخذ ویزای کاری کشور مقصد شوند در صورتی که متاهل باشند، می توانند برای خانواده ی خود یعنی همسر و فرزندان زیر 18 سال ویزای همراه نیز دریافت کنند و فرزندان وی می توانند در مدارس دولتی کشور مقصد به تحصیل رایگان بپردازند.
معادل سازی مدرک پرستاری
پرستاری که قصد مهاجرت شغلی به کشور مقصد را دارد و می خواهد با استفاده از مدرک پرستاری خود در حوزه ی مرتبط درمانی مشغول به کار باشد باید مدرک پرستاری خود را طبق استانداردهای کشور مقصد معادل سازی نماید و مدرک وی باید مورد تایید سازمان مربوطه باشد.
در ادامه به بیان نحوه ی معادل سازی مدرک پرستاری در کشور کاناد می پردازیم:
معادل سازی مدرک پرستاری در کانادا
متقاضیان مهاجرت شغلی که دارای مدرک پرستاری هستند و مدرک خود را از دانشگاه های معتبر این کشور دریافت نکرده باشند باید برای اخذ ویزای کاری و مجوز کار پرستاری مدرک خود را معادل سازی کنند.
متقاضی باید برای دریافت اجاره ی کار در سازمان پرستاری کانادا عضو شود و در آزمون پرستاری CRNA شرکت نماید. این آزمون دارای 160 تا 170 سوال است و به زبان انگلیسی برگزار می شود و پاسخگویی به سوالات آن حدود 4 ساعت زمان می برد.
مراحل معادل سازی مدرک پرستاری در کانادا به شرح زیر می باشد:
1- ارزیابی و سنجش مدرک پرستاری در سازمان WES
2- ارزیابی مدرک پرستاری از سوی سازمان NNAS به صورت آنلاین
3- تشکیل پروفایل NNAS و بارگذاری مدارک پرستاری، تکمیل فرم ارزیابی و امضای فرم ها
4- متقاضی باید در این مرحله استانی را که قصد دارد معادل سازی مدرک خود را انجام دهد، انتخاب نماید.
5- NNAS اطلاعات و گزارش ارزیابی و معادل سازی مدرک پرستاری متقاضی را به سازمان استان مربوطه ارسال می کند.
6- اخذ نتیجه ی ارزیابی از طریق یکی از برنامه های مهاجرتی مانند اکسپرس انتری و غیره.
7- در آخرین مرحله متقاضی باید در آزمون CRNE شرکت کرده و پس از کسب نمره ی قابل قبول اجازه ی کار خود را به عنوان پرستار دریافت نماید.
مدارک معادل سازی مدرک پرستاری در کانادا
مدارکی که متقاضی باید برای معادل سازی مدرک پرستاری خود ارائه دهد عبارتند از:
* مدارک شناسایی متقاضی و اعضای خانواده وی مانند شناسنامه، کارت ملی و سند ازدواج به همراه ترجمه ی مدارک به زبان انگلیسی
* پاسپورت معتبر (گذرنامه)
* ارائه کلیه مدارک تحصیلی بالاتر از دیپلم به همراه ریز نمرات و ترجمه ی مدارک به زبان انگلیسی
* ارائه ترجمه ی مدارک و سوابق آموزشی به زبان انگلیسی
* ارائه سوابق کاری مانند بیمه یا گواهی اشتغال به کار
* ارائه مدارک زبان معتبر با نمره ی قابل قبول مانند آیلتس
* رزومه
* انگیزه نامه
* ارائه مدارک عضویت نظام پرستاری در ایران و نامه ی GOOD STANDING (حسن عملکرد)
معادل سازی مدرک پرستاری در انگلیس
پرستارانی که قصد مهاجرت شغلی به کشور انگلیس و قصد کار در حوزه ی پرستاری را در این کشور دارند همان طور که گفته شد باید مدرک پرستاری خود را که از کشور دیگری دریافت کرده اند معادل سازی نمایند و به تایید سازمان مربوطه برسانند تا بتوانند با تایید و معادل سازی مدرک پرستاری خود مجوز کار مرتبط با پرستاری را دریافت نمایند.
پرستاران باید ابتدا در شورای پرستاری و مامایی (NMC) ثبت نام کنند و دانش پرستاری متقاضی توسط این سازمان مورد ارزیابی قرار می گیرد و به این منظور پرستاران متقاضی باید در یک آزمون شرکت نمایند. در مرحله ی بعد معاینه بالینی ساختار هدفمند عملی (OSCE) انجام می شود و متقاضی برای شرکت در این آزمون باید به زبان انگلیسی تسلط داشته باشد. به این ترتیب پس از طی مراحل مختلف معادل سازی مدرک پرستاری و اخذ ویزای کاری و دارا بودن شرایط تعیین شده از سوی سازمان های مربوطه، پرستاران خارجی می توانند مجوز کار پرستاری را دریافت کنند و در این حوزه مشغول به کار شوند.