مهاجرت شغلی چیست؟

امروزه افراد زیادی در سراسر جهان تمایل دارند برای داشتن زندگی بهتر و برخورداری از امکانات رفاهی بیشتر به کشورهایی که موقعیت شغلی مناسب تر و امکانات رفاهی بیشتری برای زندگی دارند، مهاجرت نمایند، از این رو متقاضیان باید موفق به اخذ ویزای کاری کشور مقصد شوند تا بتوانند به صورت قانونی در کشور مورد نظر اقامت داشته و اقدام به یافتن شغل مناسب با توجه به تخصص خود بنمایند.

با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا در ارتباط باشید.

البته متقاضی مهاجرت شغلی باید به این نکته توجه داشته باشد که اخذ مهاجرت شغلی به آسانی امکان پذیر نمی باشد و برخی کشورها قوانین سختگیرانه ای برای جذب نیروی کار مهاجر وضع کرده اند.

اخذ اقامت دائم با ویزای کاری

بسیاری از افرادی که با اخذ ویزای شغلی به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند، مهمترین هدفی که دارند، اخذ اقامت دائم در کشور مقصد است. با توجه به قوانین کشور مقصد، اگر متقاضیان مهاجرت شغلی به مدت 3 تا 5 سال در این کشور کار کرده و مالیات پرداخت کنند، می‌ توانند برای دریافت اقامت دائم نیز درخواست دهند.

انواع مهاجرت شغلی

متقاضیان مهاجرت شغلی می توانند به سه روش اقدام به مهاجرت نمایند:

1- جاب آفر: مهاجرت شغلی با اخذ دعوت ‌نامه ‌ی شغلی

2- جاب سیکر: مهاجرت شغلی به روش جستجوی کار در کشور مقصد

3- اسکیلد ورکر: مهاجرت شغلی با سیستم امتیازبندی

همان طور که گفته شد افراد می توانند با روش های مختلفی برای مهاجرت شغلی اقدام کنند، اما شرایط مهاجرت با هر یک از روش ها متفاوت است و متقاضی باید با توجه به شرایط، مهارت، تحصیلات و یا سرمایه خود، یکی از روش های مهاجرت شغلی را انتخاب کند.

1- مهاجرت شغلی با اخذ دعوت نامه شغلی (جاب آفر)

جاب آفر رایج ترین و بهترین روش مهاجرت شغلی است، زیرا در این روش متقاضی بر اساس تخصصی که دارد، شغل مناسبی پیدا می‌ کند، از این رو درصد رد درخواست ویزای کاری وی صفر است و متقاضی با داشتن موقعیت شغلی از طرف کارفرمای معتبر کشور مقصد، دلیل قطعی برای کسب درآمد خواهد داشت.

مهاجرت شغلی به روش جاب آفر به صورت دریافت دعوت ‌نامه‌ شغلی از سوی یک کارفرما در کشور مقصد می باشد. متقاضی برای مهاجرت شغلی به روش جاب آفر ابتدا باید به جستجوی شغل مورد نظر خود در کشور مقصد بپردازد، سپس یکی از کارفرمایان کشور مقصد، باید متقاضی را برای موقعیت شغلی مورد نظر انتخاب نماید. در صورتی که متقاضی از سوی کارفرما پذیرفته شد، کارفرما یک دعوت ‌نامه یا تاییدیه‌ پیشنهاد شغلی یا جاب آفر که توسط وزارت کار کشور مقصد، مهر و امضاء شده باشد، ارسال می‌ کند. پس از آن متقاضی با مراجعه به سفارت کشور مقصد و با ارائه تاییدیه پیشنهاد شغلی و سایر مدارک لازم می ‌تواند برای اخذ ویزای شغلی درخواست نماید.

شرایط اخذ ویزای جاب آفر

اصلی‌ترین شرط دریافت ویزای کاری به روش جاب آفر، داشتن یک رزومه قوی است که شامل داشتن شرایط زیر می باشد:

* داشتن حداقل سه تا پنج سال سابقه کاری در زمینه‌ی تخصصی

* داشتن مدرک دانشگاهی یا مدارک فنی و حرفه‌‌ای در زمینه‌ی تخصصی

* داشتن سابقه‌ی بیمه مرتبط با تخصص متقاضی

* سن متقاضی باید بین 25 تا 45 سال باشد.

* داشتن مدرک زبان معتبر که نمره قابل قبول آن توسط کارفرما تعیین خواهد شد.

ابطال ویزای جاب آفر: چنانچه قرارداد کار از طرف کارفرما فسخ شود، ویزای کاری متقاضی که بر اساس موقعیت شغلی مورد نظر اخذ کرده بود نیز باطل خواهد شد و متقاضی مجبور به بازگشت به کشور خود می باشد.

مزایای مهاجرت شغلی به روش جاب آفر

چنانچه متقاضی مهاجرت شغلی موفق به اخذ ویزای کاری جاب آفر شود، برای همسر و فرزندان زیر 18 سال وی نیز اجازه ی اقامت صادر خواهد شد و همسر متقاضی نیز می تواند از سال دوم مهاجرت برای یافتن شغل اقدام نماید. از دیگر مزایای مهاجرت شغلی جاب آفر امکان تحصیل رایگان برای فرزندان متقاضی می باشد. همچنین برای مهاجرت به این روش نیازی به اثبات داشتن تمکن مالی متقاضی نمی باشد و پس از سه تا پنج سال تمدید ویزای کار، متقاضی می تواند اقامت دائم کشور مقصد را دریافت کند.

روش ‌های اخذ دعوت‌ نامه‌ شغلی (جاب آفر)

اخذ دعوت نامه شغلی به روش های مختلفی صورت می گیرد که عبارتند از:

* ارسال رزومه و نامه‌ ی درخواست شغلی به وب ‌سایت‌ های کاریابی بین ‌المللی

* ایجاد پروفایل کاربری قوی در شبکه‌ی اجتماعی لینکدین

* شرکت در نمایشگاه‌ ها و ورک ‌شاپ ‌های فرصت شغلی

* سفر به کشور مقصد برای جستجوی کار به صورت حضوری

2- مهاجرت شغلی به روش جستجوی کار در کشور مقصد (جاب سیکر)

برخلاف مهاجرت شغلی به روش جاب آفر که رایج ترین روش برای مهاجرت شغلی است، مهاجرت به روش جاب سیکر تنها مخصوص بعضی از کشورهای اتحادیه‌ اروپا مانند نیوزلند و آلمان و غیره است. به این صورت که برخی کشورهای اتحادیه اروپا برای افراد واجد شرایط مهاجرت شغلی، ویزای جستجوی کار صادر می‌ کنند.

ویزای جستجوی کار یا جاب سیکر یک ویزای کوتاه مدت شش ماهه یا یک ساله است و قابل تمدید نمی باشد؛ این ویزا برای متقاضیانی صادر می شود که قصد داشته باشند از طریق کار، مهاجرت کنند. در واقع با استفاده از ویزای جاب سیکر متقاضی می تواند به صورت حضوری در کشور مقصد، اقدام به جستجوی کار مورد نظر خود نماید.

تبدیل ویزای جاب سیکر به ویزای کاری: چنانچه متقاضی مهاجرت شغلی به روش جاب سیکر موفق به یافتن شغل مناسب و دریافت دعوت ‌نامه‌ی شغلی شود، ویزای جستجوی کار را با گرفتن مجوز کار می تواند به ویزای کاری تبدیل نماید. اما چنانچه در مدت مقرر موفق به یافتن کار نشود باید به کشور خود بازگردد.

شرایط اخذ ویزای جاب سیکر

متقاضی دریافت مهاجرت شغلی به روش جاب سیکر باید برای اخذ ویزای کاری دارای شرایط زیر باشد:

* دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر

* سابقه ی کار به مدت حداقل 5 سال در زمینه ی تحصیلی خود

* اثبات تمکن مالی برای پرداخت هزینه ی اقامت در کشور مقصد

* داشتن بیمه مسافرتی یا پزشکی

3- مهاجرت شغلی با روش امتیازبندی (اسکیلد ورکر)

کشورهای استرالیا و کانادا با روش اسکیلد ورکر اقدام به جذب نیروی کار متخصص می نمایند.

* اسکیلد ورکر کانادا: اسکیلد ورکر فدرال کانادا برای نیروهای کاری متخصص و با سابقه‌ ی خارجی است که قصد دریافت اقامت دائم این کشور را دارند. اسکیلد ورکر فدرال توسط سیستم اکسپرس انتری مدیریت می‌ شود. درخواست متقاضی برای شرکت در برنامه‌ ی اسکیلد ورکر، از طریق معیارهای زیر ارزیابی می‌ شود:

1- سن: هر چه سن متقاضی کمتر باشد، امکان دریافت این ویزا بیشتر خواهد شد و سنین بین ۱۸ تا ۳۵ سال بیشترین امتیاز را دارد.

2- تحصیلات: حداکثر میزان امتیاز برای مقطع تحصیلی دکتری است که دارای ۲۵ امتیاز است و هر مقطع تحصیلی پایین ‌تر، دارای 2 امتیاز کمتر می باشد.

3- سابقه ی کاری: کمترین میزان سابقه ی کاری برای اخذ ویزای کاری باید حداقل یک سال باشد و تمام تجارب کاری متقاضی باید در بازه ی زمانی ۱۰ سال گذشته باشد و داشتن حداقل ۶ سال سابقه ی کاری، بیشترین امتیاز را خواهد داشت. همچنین مهارت کاری متقاضی باید مطابق با تخصصی باشد که برای ویزای اسکیلد ورکر انتخاب کرده است.

4- مهارت ‌های زبان انگلیسی یا زبان فرانسه: متقاضی مهاجرت شغلی باید به زبان انگلیسی یا فرانسوی در چهار مهارت‌ نوشتن، خواندن، شنیدن و صحبت کردن تسلط داشته باشد و حداقل نمره ی قابل ‌قبول آیلتس 6 است.

5- داشتن پیشنهاد شغلی معتبر

6- میزان سازگاری

متقاضی مهاجرت شغلی به روش اسکیلد ورکر کانادا بر اساس توانایی ‌های خود در هر کدام از این معیارها، امتیاز کسب می کند و در مجموع حداقل امتیاز قابل قبول 67 می باشد. چنانچه متقاضی موفق به کسب امتیاز مطلوب شود برای وی دعوت ‌نامه ‌ی اپلای برای ویزای اقامت دائم کانادا در زمینه‌ ی مهاجرت کانادا صادر خواهد شد و پس از آن متقاضی می ‌تواند در کانادا مشغول به کار شود.

* ویزاهای اسکیلد ورکراسترالیا: استرالیا با صدور ویزاهای امتیازبندی، افراد واجد شرایط را برای رقابت با سایر افراد برای مهاجرت شغلی به این کشور دعوت می‌ کند. ویزاهای امتیازبندی استرالیا عبارتند از:

1- ویزای مستقل (189Subclas): متقاضی مهاجرت شغلی می تواند در صورت اخذ ویزای مستقل، اقامت دائم استرالیا و کار در این کشور را کسب کند.

2- ویزای کاندید شده (190Subclass): متقاضی با ویزای کاندید شده، می تواند تحت حمایت دولت استرالیا به عنوان کارمند حرفه ای در این کشور اقامت دریافت کند.

3- ویزای نیروی ماهر با حمایت موقت (489Subclass): شرایط اقامت و کار متقاضی مهاجرت شغلی با دریافت این ویزا به این صورت است که ابتدا نیروی کار ماهر باید چهار سال در مناطق روستایی و دورافتاده ی استرالیا اقامت و کار کند، سپس با پایان چهار سال تعهدش، ایالت مورد نظر خود را برای اقامت و کار انتخاب نماید.

البته دریافت مهاجرت شغلی از طریق اسکیلد ورکر معایبی نیز دارد، از جمله این که بررسی پرونده ی متقاضی زمان بر بوده و ممکن است حدود یک سال طول بکشد، همچنین برای مهاجرت شغلی در سیستم امتیازبندی ممکن است، افراد متقاضی دیگر دارای امتیاز بالاتری باشند و محدودیت مشاغل نیز موجب می شود که دریافت ویزای شغلی از این طریق کمی مشکل باشد.

ویزای کار موقت چیست؟

متقاضی برای دریافت ویزای کار موقت باید یک کارفرمای خارجی داشته باشد. سپس کارفرما در کشور مقصد باید بتواند به اداره ی کار کشور خود اثبات کند، نیروی کار مورد نیاز برای شغل مورد نظر را از میان شهروندان کشور مقصد نیافته است و مجبور به انتخاب نیروی کار خارجی شده است. در این صورت بسته به نوع قراردادی که بین متقاضی با کارفرما منعقد می شود، برای وی یک مجوز اقامت از طریق ویزای کار یک یا سه ساله صادر خواهد شد که قابل تمدید است.