مدارک مورد نیاز برای اپلای تحصیلی
مدارک مورد نیاز برای اپلای تحصیلی
اولین چالشی که متقاضیان مهاجرت تحصیلی با آن مواجه هستند، تهیه مدارک مورد نیاز برای اپلای تحصیلی است و برای درخواست پذیرش تحصیلی باید مدارکی را تهیه و به دانشگاه مقصد ارائه نمایند.
با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا در ارتباط باشید.
مدارک لازم برای اپلای دانشگاه ها، رشته های تحصیلی و مقاطع مختلف، متفاوت است، اما به طور کلی برخی مدارک برای کلیه دانشگاه ها، رشته و تمام مقاطع تحصیلی یکسان است و باید توسط متقاضی تهیه و ارائه شوند که عبارتند از:
1- مدارک تحصیلات مقاطع پیشین
2- ریز نمرات مقاطع تحصیلی پیشین
3- مدرک زبان بین المللی با نمره ی قابل قبول
4- انگیزه نامه (SOP)
5- توصیه نامه
6- رزومه ی تحصیلی (CV)
7- تکمیل فرم های پذیرش دانشگاه مقصد
1- مدارک تحصیلی مقاطع پیشین
برای اخذ پذیرش تحصیلی یکی از مدارکی که متقاضی باید ارائه دهد، مدرک تحصیلی مقاطع پیشین است. اگر در مقطع کارشناسی اپلای کرده اید باید مدرک دیپلم خود را ارائه دهید و برای مقطع کارشناسی ارشد مدرک کارشناسی و برای اپلای مقطع دکتری باید مدرک کارشناسی ارشد را ارائه نماید.
مدارک تحصیلی در مقطع پیشین برای بررسی صلاحیت و شایستگی تحصیلی متقاضی در مقطع مورد نظر، توسط دانشگاه مورد استفاده قرار می گیرد و دانشگاه مقصد با بررسی مدرک تحصیلی متقاضی اطلاعاتی از معدل کل، نمرات پایانی، مرکز آموزشی و غیره به دست می آورد. بالا بودن معدل و نمرات در مقطع تحصیلی پیشین شانس متقاضی را برای قبول درخواست پذیرش از سوی دانشگاه افزایش خواهد داد.
همچنین مدارک تحصیلی باید به زبان رسمی کشور مقصد یا زبان انگلیسی ترجمه شود. ترجمه ی مدارک تحصیلی باید به طور رسمی در دارالترجمه انجام شده و به تایید دادگستری برسد و با توجه به درخواست دانشگاه مقصد، ممکن است ترجمه ی مدارک به تایید وزارت امور خارجه و وزارت علوم و تحقیقات نیز برسد.
2- ریز نمرات مقاطع تحصیلی پیشین
ریز نمرات، جزئیات کامل از دروسی که متقاضی گذرانده را به دانشگاه ارائه می دهد. ریز نمرات برای دانشگاه اهمیت زیادی دارد، چرا که با بررسی ریز نمرات توسط دانشگاه، پیش زمینه ی تحصیلی و مهارت های متقاضی ارزیابی می شود و داشتن نمرات بالا برای پذیرش تحصیلی یک امتیاز خوب محسوب می شود، همچنین ریز نمرات تحصیلی باید به صورت رسمی ترجمه شده باشد.
3- مدرک زبان معتبر
داشتن مدرک زبان معتبر یکی از مهمترین مدارک برای اپلای و پذیرش تحصیلی است. مدرک زبان با توجه به دانشگاه، رشته و مقطع تحصیلی متفاوت می باشد. متقاضی باید با مراجعه به وب سایت دانشگاه مقصد بررسی نماید، برای اپلای رشته ی مورد نظر کدام مدرک زبان را باید تهیه و ارائه نماید و نمره ی قابل قبول برای پذیرش رشته ی مورد نظر چند است. داشتن نمره زبان بالا یک امتیاز محسوب می شود و می تواند شانس دریافت پذیرش تحصیلی را نیز افزایش دهد.
اگر برای پذیرش تحصیلی دانشگاه یکی از کشورهای انگلیسی زبان اقدام کرده اید باید مدارک زبان انگلیسی بین المللی مانند آیلتس، تافل، GRE و غیره را ارائه نمایید و برای تحصیل در کشورهای غیر انگلیسی زبان نیز با توجه به درخواست دانشگاه باید مدرک معتبر زبان رسمی کشور مقصد را در سطح قابل قبول ارائه نمایید.
بالا بودن نمره ی مدرک زبان از این جهت اهمیت دارد که ضعیف بودن مهارت های زبانی مانعی برای یادگیری و آموزش است و بدون داشتن مهارت های زبانی قوی امکان موفقیت تحصیلی دانشجو بسیار کاهش پیدا کرده و به احتمال زیاد موفق به گذراندن مقطع تحصیلی مورد نظر نخواهد شد.
4- انگیزه نامه (SOP)
انگیزه نامه (SOP) نامه ای است که متقاضی اپلای تحصیلی در آن از انگیزه ها و اهداف خود برای تحصیل در رشته ی مورد علاقه ی خود در دانشگاه مقصد می نویسد و اطلاعات کلی در رابطه با موقعیت متقاضی ارائه می دهد و در انگیزه نامه او سعی می کند دانشگاه را متقاعد کند، فردی مناسب برای موقعیت تحصیلی مورد نظر است. متقاضی برای نوشتن انگیزه نامه باید به سوالاتی پاسخ دهد. سوالاتی مانند:
* چرا قصد دارید در این دانشگاه تحصیل کنید؟
* چرا قصد دارید در این رشته تحصیل کنید؟
* در مورد این دانشگاه چه چیزی شما را جذب می کند؟
* در خصوص رشته ای که برای تحصیل انتخاب کرده اید چه تجربه ای دارید؟
* پس از پایان تحصیلات خود چه تصمیمی دارید؟
* چه شغلی را می خواهید در آینده انتخاب کنید؟
انگیزه نامه باید طولانی نباشد و از زیاده گویی اجتناب کنید و در حدود یک تا دو صفحه بنویسید.
نگارش یک انگیزه نامه ی قوی از عوامل مهم و بسیار تاثیرگذار برای اخذ پذیرش تحصیلی است، از این رو باید متقاضی در نوشتن آن دقت کند و با افراد با تجربه در این زمینه مشورت نماید.
5- توصیه نامه
توصیه نامه ی تحصیلی، نامه ای است که توسط استادی نوشته می شود که به متقاضی اپلای تدریس کرده یا متقاضی دستیار او بوده و یا در پروژه ای تحقیقاتی با وی همکاری داشته و به نوعی در خصوص رشته ی مورد نظر با استاد در ارتباط بوده و استاد به دلیل شناختی که از متقاضی دارد، در خصوص دستاوردهای علمی، توانایی ها و مهارت های او توضیحاتی ارائه می دهد.
استاد در توصیه نامه شایستگی های علمی متقاضی را مورد تایید قرار می دهد و او را برای کسب موقعیت تحصیلی مورد نظر واجد صلاحیت می داند.
بهتر است توصیه نامه را استادی بنویسد که به توانایی ها و مهارت های متقاضی آگاهی دارد و در خصوص رشته ی مورد نظر نیز تخصص داشته باشد.
توصیه نامه باید کوتاه و مختصر باشد و در حدود 300 تا 400 کلمه یا یک صفحه باشد.
6- رزومه ی تحصیلی
روزمه ی تحصیلی نامه ای است که در آن مطالبی در خصوص اطلاعات هویتی متقاضی اپلای، سوابق تحصیلی، سوابق شغلی، سوابق علمی و پژوهشی و دوره های آموزشی که متقاضی در آن شرکت کرده است، نوشته می شود. رزومه باید طوری نوشته شود که فرد با خواندن آن درک درستی از توانایی های علمی و پژوهشی متقاضی به دست آورد. رزومه باید با دقت نوشته شود و فاقد اشتباهات دستوری و املایی باشد.
برای نوشتن رزومه ی تحصیلی محدودیت کلمات وجود ندارد، ولی بهتر است رزومه خلاصه و کوتاه نوشته شود و حداکثر دو صفحه باشد تا خواننده بتواند آن را در مدت زمان کوتاهی بخواند و مطالب آن را ارزیابی کند.
7- تکمیل فرم های پذیرش دانشگاه مقصد
فرم پذیرش به صورت آنلاین توسط متقاضی اپلای تکمیل می شود و متقاضی باید مدارک خود را در این مرحله تهیه و آپلود نماید.