محل برگزاری آزمون LSAT

تعداد و محل برگزاری آزمون LSAT متغیر است و داوطلبان باید در هنگام ثبت نام، مراکز برگزاری را بررسی کنند. به دلیل تغییراتی که هر ساله ممکن است در محل و تاریخ برگزاری آزمون LSAT وجود داشته باشد، داوطلبان باید برای اطلاع از تاریخ و محل دقیق برگزاری آزمون به سایت lsac.org مراجعه کنند.

آزمون LSAT چیست؟

آزمون LSAT یا (Law School Admission Test)  یک آزمون ورودی دانشگاه در رشته حقوق است. این آزمون جهت ارزیابی دانش افرادی که قصد دارند در رشته ی حقوق از دانشگاه های آمریکا، کانادا، انگلیس، استرالیا و برخی کشورهای دیگر پذیرش تحصیلی دریافت کنند، برگزار می شود و کسب نمره قبولی در آزمون LSAT برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه الزامی است.

آزمون LSAT از سال 1948 تنها ملاک برای ورود به دانشگاه‌های حقوق است و آزمون LSAT تنها آزمونی است که قدرت تصمیم‌ گیری منطقی و تجزیه و تحلیل وقایع فردی را ارزیابی می کند. دانشجویان خارجی برای اپلای تحصیلی رشته ی حقوق در دانشکده های کانادا و آمریکا باید ابتدا در این آزمون شرکت کرده و موفق به کسب نمره ی قبولی شوند تا در صورت دارا بودن سایر شرایط از دانشگاه مقصد، پذیرش تحصیلی دریافت کنند و سپس برای اخذ ویزای تحصیلی درخواست دهند.

ساختار آزمون LSAT

ساختار آزمون LSAT شامل 5 بخش از سوالات چند گزینه ای است. مدت زمان انجام هر بخش 35 دقیقه است و بین هر بخش یک استراحت 10 دقیقه ای داده می شود. مدت زمان کلی آزمون 3 ساعت و 30 دقیقه می باشد.

سوالات هر بخش مهارت ‌هایی را ارزیابی می‌ کنند که برای تحصیل دانشجویان در رشته حقوق ضروری است، این مهارت ها شامل خواندن و درک مطلب به شکلی انتقادی، مهارت شناسایی حقایق کلیدی در یک متن، استدلال قیاسی و نحوه نوشتن با ساختار سازمانی می باشد.

آزمون LSAT مانند آزمون GRE، آزمون IMAT و آزمون GMAT به زبان انگلیسی برگزار می شود، بنابراین داوطلبان باید برای کسب نمره قبولی در آزمون LSAT به زبان انگلیسی مسلط باشند. در صورتی که داوطلب در آزمون های بین المللی مانند تافل تضمینی، آیلتس، دولینگو و غیره نمره بالایی گرفته باشد، از تسلط کافی برای شرکت در آزمون LSAT برخوردار است.

بخش های آزمون LSAT شامل:

·        بخش استدلال منطقی

·        بخش استدلال تحلیلی

·        بخش درک مطلب

·        بخش تجربی

·        بخش نگارش متن

بخش استدلال منطقی

استدلال منطقی شامل دو بخش است و هر بخش دارای 24 تا 26 سوال است و مدت زمان انجام این بخش 35 دقیقه است. سوالات بخش اول استدلال منطقی توانایی تحلیل مباحثات داوطلب را جهت تصمیم گیری ارزیابی می کند در بخش دوم تفکر منطقی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

در بخش استدلال منطقی هر سوال با یک پاراگراف شروع می شود که شامل یک استدلال یا مجموعه ای از حقایق می باشد و شما باید فرضیات، نتیجه‌گیری‌های دیگر، اشتباهات در استدلال را پیدا کنید و یا عبارتی را بیابید که استدلال را ضعیف یا قوی نشان می دهد. در این بخش از شما خواسته می شود به سوالات تکی در مورد متن ‌های کوتاه که شامل یک استدلال یا مجموعه ‌ای از حقایق هستند، پاسخ بدهید.

بخش استدلال تحلیلی

در بخش استدلال تحلیلی (بازی هوش و منطق) 22 تا ۲۴ سوال پرسیده می شود و مدت زمان انجام آن 35 دقیقه است. سوالات این بخش به صورت متن هستند و مهارت داوطلب در خصوص نتیجه‌ گیری از ادعاهای مختلف و مهارت ‌های استدلال قیاسی را با استفاده از روش های مختلف ارزیابی می کند و شما باید بتوانید راه حل صحیح یک مشکل را بر اساس مجموعه‌ای از روابط تعیین کنید. به طور کلی این بخش توانایی تعیین نقاط اصلی استدلال ‌ها، اعمال منطق در مفاهیم انتزاعی، شناسایی اطلاعات مرتبط در متن و تجزیه و تحلیل و ارزیابی استدلال ‌ها را می سنجد.

بخش درک مطلب

یکی از مهارت هایی که برای تحصیل در رشته حقوق لازم است مهارت خواندن یا درک مطلب است، چرا که وکلا باید بتوانند متون استدلالی و توضیحی سنگین مانند پرونده‌ های دادگاه، قراردادها و غیره را درک کنند.

بخش درک مطلب آزمون LSAT شامل چهار مجموعه سوال است و جمعا دارای 26 تا 28 سوال می باشد. هر مجموعه سوال نیز شامل یک متن طولانی و پنج تا هشت سوال مرتبط با متن است. سه متن از این چهار مجموعه سوال یک متن خواندنی دارند و مجموعه چهارم دو قسمت کوتاه ‌تر دارد که به یکدیگر مرتبط هستند. سوالات درک مطلب توانایی داوطلب برای استنتاج و توصیف ساختار و ایده نویسنده متن را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

متون بخش درک مطلب شامل موضوعات مختلفی مانند علوم اجتماعی، علوم طبیعی و علوم انسانی باشند. متون ارائه شده در این بخش به دلیل تراکم و لغات پیچیده بسیار چالش برانگیز هستند.

بخش تجربی

سوالات بخش تجربی (آزمایشی) نمره ای ندارد و سوالات این بخش فقط جهت طراحی آزمون های LSAT بعدی پرسیده می شود و به داوطلبان گفته نمی شوند کدام بخش از آزمون به صورت آزمایشی است و این بخش قابل تشخیص نمی باشد. مدت زمان پاسخ دادن به سوالات بخش تجربی 35 دقیقه است. بخش تجربی آزمون ال ست می ‌تواند هر یک از بخش های استدلال منطقی، استدلال تحلیلی و درک مطلب باشد. در واقع طراحان آزمون LSAT از پاسخ هایی که داوطلبان در این بخش می دهند، استفاده می‌کنند تا ببینند آیا باید انواع خاصی از سوالات را در آزمون‌ های بعدی طراحی کنند یا خیر.

بخش نوشتاری

تا هشت روز پس از برگزاری آزمون و پاسخ دادن به سوالات چهار بخش دیگر، می توانید در بخش نوشتاری شرکت کنید. همان طور که گفته شد این بخش تاثیری در نمره نهایی آزمون ندارد، با این حال داوطلبان باید بخش نوشتاری را تکمیل کنند تا امتیاز خود در تمام بخش ‌های دیگر آزمون را مشاهده کنند.

35 دقیقه فرصت دارید تا یک مقاله بنویسید. عنوان متنی که باید نوشته شود، یک مسئله با دو معیار برای تصمیم‌ گیری است. باید متنی بنویسید که این دو معیار را با یکدیگر مقایسه کند.

نحوه برگزاری آزمون LSAT

نحوه برگزاری آزمون LSAT از سال ۱۹۴۸ تاکنون به ‌صورت کتبی و کاغذی بوده و به صورت کامپیوتری یا آنلاین برگزار نمی شود. باید بدانید امکان یادداشت برداری و نوشتن نکات وجود دارد و می توانید از نکات مهم یادداشت برداری کنید. از مزایای دیگر آزمون LSAT این است که می توانید پس از پاسخ دادن به تمام سوالات دوباره به سوالات قبلی برگردید و پاسخ های خود را بازبینی کنید.

یکی از نکاتی که باید در هنگام آزمون به آن دقت کنید، انتقال پاسخ ها به برگه پاسخنامه است، باید دقت کنید تا پاسخ ها را بدون اشتباه و خطا به پاسخنامه منتقل کنید.

محل برگزاری آزمون LSAT

آزمون LSAT هر ساله، 6 مرتبه و در ماه های ژانویه، مارس، ژوئن، جولای، سپتامبر و نوامبر و توسط شورای پذیرش دانشکده حقوق (LSAC) برگزار می شود.

به دلیل تغییراتی که هر ساله ممکن است در محل و تاریخ برگزاری آزمون LSAT وجود داشته باشد، داوطلبان باید برای اطلاع از تاریخ و محل دقیق برگزاری آزمون به سایت lsac.org مراجعه کنند.

تعداد مراکز برگزاری آزمون متغیر است و داوطلبان باید در هنگام ثبت نام، مراکز برگزاری را بررسی کنند. این آزمون هر ساله در بیش از 200 مرکز در کشورهای کانادا، آمریکا ،استرالیا، انگلیس، ترکیه، امارات و غیره برگزار می شود.

برگزاری آزمون LSAT در ایران

در مورد محل برگزاری آزمون LSAT باید بدانید، آزمون LSAT برخلاف آزمون GRE تضمینی در ایران برگزار نمی شود و داوطلبان ایرانی برای شرکت در این آزمون باید به کشورهای همسایه مانند ترکیه و امارات سفر کنند و هنگام ثبت نام در آزمون LSAT یکی از مراکز و تاریخ های برگزاری در کشورهای همسایه را انتخاب کنند. در واقع عدم برگزاری آزمون LSAT یکی از معایب این آزمون برای داوطلبان ایرانی بشمار می رود، چرا که برای شرکت در آزمون علاوه بر پرداخت هزینه ثبت نام باید هزینه های سفر و اقامت در کشور دیگری را نیز پرداخت کنند و با صرف وقت و هزینه ی بیشتر در این آزمون شرکت کنند.

قوانین شرکت در جلسه آزمون LSAT

در هنگام شرکت در جلسه آزمون LSAT باید ضوابط و قوانین خاصی را رعایت کنید تا بتوانید در آزمون شرکت کنید، چرا که عدم رعایت قوانین تخلف محسوب می شود و ممکن است از حضور شما در جلسه آزمون جلوگیری شود:

·        مهمترین قوانین شرکت در جلسه آزمون LSAT عبارتند از:

·        به همراه داشتن اصل پاسپورت و مدارک شناسایی و کارت ورود به جلسه

·        حضور به موقع در محل برگزاری آزمون (در صورت دیر رسیدن از حضور در جلسه آزمون محروم می شوید.)

·        عدم استفاده از دیکشنری

·        عدم استفاده از موبایل و سایر لوازم الکترونیکی مانند ساعت هوشمند، ماشین حساب و....

·        عدم استفاده از خودکار و غلط گیر (فقط می توانید مداد، پاکن و ساعت بی صدا همراه داشته باشید.)

·        خوردن و آشامیدن در محل آزمون ممنوع است، اما می توانید در وقت استراحت خوراکی بخورید.

·       باید دستورات مراقبین جلسه را به دقت رعایت کنید.